Olen tuore perussuomalaisten jäsen. Puolueessa kovin monella ei taida olla taustaa vihervasemmistossa, kuten minulla. Siirtymä vihreistä perussuomalaisiin on epätavallinen. Ne, joille olen tästä puhunut, ovat kohotelleet kulmakarvojaan. Sosiaalisessa mediassa on ihmetelty, mitä sakeaa paskaa tämä on ja miten tasapainoton ihminen minä olen. Onhan tässä selittämistä. Tapahtumaketjun voisi tiivistää näin: kaikki muuttuivat. Minä muutuin. Vihreät muuttuivat. Perussuomalaiset muuttuivat.
Tässä postauksessa kerron syyt, miksi valitsin perussuomalaiset. Ehkä tämä - toivottavasti - herättää jonkun muunkin pohtimaan, voisiko jatkossa antaa äänensä perussuomalaisille tai liittyä puolueeseen.
Tärkein syy, miksi kallistuin perussuomalaisiin, on huoli suunnasta, mihin Suomea viedään. Nykyinen suunta on maalle haitallinen. Istuvan hallituksen kausi on ollut tähän mennessä sellaista kohellusta, että olen tuntenut välillä myötähäpeää. Kokemattomuus ja epävarmuus välittyvät tällaiselle tavan kansalaisellekin. Maan kokonaisedun sijaan ykkösenä on oma ideologia. Tämä ilmenee muun muassa siten, että hallitus on nostanut intersektionaalisen feminismin tasa-arvo-ohjelmansa lähtökohdaksi.
Hallituspuolueista vihreät rummuttaa intersektionaalista feminismiä politiikan tekemisen keskiöön ylipäätään. Miksi tämä on haitallista? Siitä voisin kirjoittaa kokonaan erillisen postauksen. Niin tulen tekemäänkin, mutta myöhemmin. Totean tässä ja nyt vain lyhyesti, että pidän tällaista näkemystä erittäin vahingollisena, suorastaan vaarallisena. Punavihreiden tarjoilema intersektionaalinen feminismi on marxilaisuudesta ammentava, sotkuinen ja rasistinen uhrikultti. En halua sellaista päätöksenteon keskiöön. Sille on oltava vastavoima. Perussuomalaiset on ainoa puolue, joka on selkeästi noussut vastustamaan tätä hulluutta, jota tiedostavat piirit yrittävät tyrkyttää Suomeen.
Kolmannen aallon feministeillä on ikävä taipumus ryhtyä määrittelemään, kenellä on puheoikeus missäkin asiassa ja millainen puhe on sallittua. Vapaassa maassa puheoikeus kuitenkin kuuluu kaikille. Tästä pääsen toiseen erittäin painavaan perusteeseen, miksi valitsin perussuomalaiset. Nimittäin sananvapaus. Yksikään muista puolueista ei seiso sananvapauden takana yhtä tiukasti kuin perussuomalaiset. Se on puolueessa keskeinen arvo.
Suomessa on huolestuttavia merkkejä siitä, miten sananvapautta pyritään kaventamaan. Minusta demokraattisessa, vapaassa maassa ihmisellä tulee olla oikeus ilmaista mielipiteensä siinäkin tilanteessa, että se voi loukata jonkun tunteita. On puhuttava tosiasioista suoraan. Ilmapiiri Suomessa on tällä hetkellä sellainen, että tietyistä politisoituneista aiheista ei oikein voi puhua muuten kuin yhteen sävyyn. Joitakin tosiasioita, esimerkiksi ikäviä tilastoja maahanmuuttajien tekemistä rikoksista, halutaan hyssytellä tai niiden esilletuominen leimataan rasismiksi. Minä en tällaista hyväksy. En halua tukea tätä suuntausta omilla äänestysvalinnoillani.
Siinä, missä muut puolueet vaikenevat, perussuomalaiset ovat uskaltaneet puhua vaikeistakin aiheista. Paras esimerkki lienee Oulun seksuaalirikosten sarja vuonna 2018. Tapaus herätti paljon huomiota ja tunteita. Koska tekijöistä enemmistö oli ulkomaalaistaustaisia, poliitikot pysyivät hiljaa, ilmeisesti rasistileiman pelossa. Perussuomalaiset uskalsivat puhua rehellisesti tästä tapauksesta, joka herätti suomalaisissa inhoa, pelkoa ja vihaa.
Jokainen perussuomalainen tuntee tavalla tai toisella isänmaan itselleen tärkeäksi, pitää isänmaallisuutta hyvänä asiana ja arvostaa sitä. Minäkin olen isänmaallinen ihminen, ainakin siinä mielessä, että rakastan kotimaatani ja pidän sitä maailman parhaimpana maana. Politiikassa järkevä isänmaallisuus on mielestäni sellaista, että päättäjät pistävät etusijalle Suomen ja suomalaiset. Eivät ajattele ensisijaisesti koko maailman pelastamista.
Näen, että Suomen on monestakin syystä viisasta osallistua kansainväliseen yhteistyöhön, ei käpertyä sisäänpäin. Kuitenkin haluan, että Suomi säilyy itsenäisenä valtiona ja pidämme puolemme Euroopan Unionissa, joka hitaasti nytkähtelee kohti liittovaltiota. On hyvä, että perussuomalaiset tuo kriittisiä äänenpainoja EU-keskusteluun Suomessa. Ilman perussuomalaisia tämä keskustelu olisikin hyvin yksipuolista, jopa mediassa, jonka sentään pitäisi olla vallan vahtikoira ja vallitsevien totuuksien kyseenalaistaja.
Minä pidän tärkeänä, että yhteiskunnallista päätöksentekoa ohjaisi ennen kaikkea järki. Ei ideologinen unelmahöttö tai epärealistinen haaveilu. En luota päättäjään, joka oitis nielee jonkin nyyhkytarinan ja aloittaa tunnepitoisen vaahtoamisen. Tällaista valitettavasti näkee vihervasemmiston piirissä. Perussuomalaiset on minusta puolue, jolla on sopivasti jalat maassa. Perussuomalaisilla on oma vankka arvopohja, mutta mikään maailmoja halaileva ideologinen huttu ei ohjaa politiikan tekemistä. Puolueena se ei myöskään ole sitoutunut minkään sidosryhmän etujen ajamiseen, kuten vasemmisto on kytkeytynyt ay-liikkeeseen ja kokooomus suurpääomaan.
Nykyhallituksen touhua katsellessa minä kaipaan lisää realismia politiikkaan. Realismia on tunnustaa esimerkiksi se, että avoin maahanmuutto ei ole pelkästään hyväksi Suomelle. Näen uutisista, mitä Ruotsissa, meidän länsinaapurissamme, tapahtuu. Maahanmuuttajajengit mellakoivat, polttavat autoja ja tehtailevat rikoksia. Suuriin kaupunkeihin on syntynyt niin levottomia lähiöitä, ettei kantaväestö uskalla liikkua niissä. Tämä on seurausta liian avoimesta ja idealistisesta maahanmuuttopolitiikasta. Minä en halua, että Suomessa tehdään samat virheet kuin Ruotsissa. Siksi minun ääneni menevät jatkossa perussuomalaisille.
Twitterissä joku nälvi, että "taisi Anni muuttua, ei vihreät". Tämä on totta, mutta vain osittain. Minä muutuin siten, että minusta on karissut paljon nuoruuden idealismia. Myös minun arvoni ovat muuttuneet. Mutta myös vihreät muuttuivat, enkä minä sen vuoksi kokenut puoluetta enää omakseni. Vihreät alkoi kallistua liikaa vasemmalle ja liikaa kolmannen aallon feminismiin.
Myös perussuomalaiset ovat muuttuneet. Jussi Halla-ahon johtamana se ei ole enää täysin sama puolue kuin Soinin aikoina. Jos Soini edelleen johtaisi puoluetta, se olisi ollut minulle este liittyä perussuomalaisiin. Näen, että puolue on nykyisin avoimempi kaikenlaisille ihmisille. Ja näkyyhän se: moni kaltaiseni arvoliberaali on löytänyt perussuomalaisista poliittisen kodin. Jatkossa toivottavasti entistä useampi.
Hyvin sanottu, politiikka vaatii realismia, eli tosiasioiden tunnustaminen erittäin tärkeää.
VastaaPoistaHyvä kirjoitus.
VastaaPoistaKirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
VastaaPoistaIhan mielenkiintoinen taustoitus. Minulle Liian pitkä vasn. Poliitikkojen kannattaisi työllistää apulaista tiiviimmän tekstin -ja iskevämmän sellaisen aikaansaamiseksi
VastaaPoistaPerusteltua tekstiä nuorelta ihmiseltä!
VastaaPoistaAsiallinen kirjoitus. Pystyn näkemään vihreissä ja perussuomalaisissa tiettyjä samoja piirteitä, ja ymmärtämään loikan näiden puolueuden välillä. Kumpikaan puolue ei ole liikaa kiinni sidosryhmissään, eikä myöskään ole itsetarkoituksellisesti poteroinut itseään oikeisto/vasemmisto -akselilla. Näen myös että kummassakin puolueessa saa varsin vapaasti olla oma itsensä, juurikin vaikka talouspoliittisissa mielipiteissä.
VastaaPoistaJoitain yksittäisiä kohtia tekstissä kuitenkin särähti. Ainakin...
"Nykyhallituksen touhua katsellessa minä kaipaan lisää realismia politiikkaan. Realismia on tunnustaa esimerkiksi se, että avoin maahanmuutto ei ole pelkästään hyväksi Suomelle."
...kohdasta tulee mieleen klassinen olkiukko. Vai onko joku (merkittävässä roolissa oleva) oikeasti sanonut näin?
Mutta ei siinä, hyvää ja järkeen perustuvaa politiikkaa voi tietysti tehdä puoluekirjasta riippumatta.
"...kohdasta tulee mieleen klassinen olkiukko. Vai onko joku (merkittävässä roolissa oleva) oikeasti sanonut näin?"
PoistaKyllä on, lähes jokainen ei-perussuomalainen valtapoliitikko on hokenut mantraa "monikulttuurisuuden rikkaudesta" sekä "maahanmuuton ja avoimien rajojen välttämättömyydestä Suomelle", ilman halaistua sanaa asioiden kääntöpuolista tahika siitä ettei kaikki maahanmuutto ole luonteeltaan samanlaista eikä esim. rajakontrolli tarkoita sitä ettei kukaan pääsisi sisään eikä ulos.
Tyhjentävämmin ja obkjektiivisemmin ei tuota edellä kuvaamaani olisi mitenkään voinut tiivistää, kuin mitä Anni tuossa olkiukkona näkemässäsi lauseessa teki.
Onnea Anni liittymisestä reaalipolitiikan riveihin!
Hyvä kirjoitus
VastaaPoistaRespect
VastaaPoistaErinomainen kirjoitus heräämisestä todellisuuteen. Tämän soisi kaikkien ihmisten lukevan ajatuksella.
VastaaPoistaHyvä kirjoitus!
VastaaPoistaVihreät onkin nuoria houkutteleva ja trendikäs puolue, jota kannattaa harva yli 30-vuotias. Vihreät pitävät esillä "mukavaa", "kivaa" tai "humaania" suhtautumista erilaisiin asioihin, mutta tämä on lähinnä puheen tasolle jäävää "oikeamielistä asennoitumista" eikä kovin konkreettista. Vihreiden kannattaja saa eräänlaisen "hyvän tai oikeamielisen ihmisen leiman" kuulumisestaan "oikeamielisten joukkoon" -- vastakohta tälle on "itsenäisesti ajatteleva ja joukosta riippumaton ihminen". Vihreiden kannatus nousisi eniten laskemalla äänestysikärajaa. Vihreiden kannatus taitaa nojata osin teini-ikäisten epävarmuuteen ja ryhmäpaineeseen.
VastaaPoistaKyllä, täällä toinen ex vihreä samalla linjalla.
VastaaPoistaTeinit liittyvät vihreisiin ideologisessa hurmoksessa luonnon pelastamisesta. Vihreitä erehdytään luulemaan harmittomiksi viherpiiperoiksi, jota he eivät ole, vaan liian vasemmalle kallistuneita tuuleen huutajia ja uhoajia. Mitään järkevää vihreiden näyttää olevan vaikea saada aikaan.
VastaaPoistaTervetuloa PS:iin!
VastaaPoistaKerran kun loikkaa siitä loikkimen alkaa. Mitä itse persujen touhua seurannut sisältä päin ihan pihalla siellä ollaan. Natsit valtasi nuorisojärjestön ja vanhuksissa on ne perus rasistit.
VastaaPoistaVai, että kallistuu liikaa feminismiin :) Katsoit sitten paremmaksi persujen aikeet kieltää naisilta äänioikeus ja laillistaa naisten pahoinpitely ja raiskaukset?
VastaaPoistaNo olipa hullu kommentti...
PoistaVoisit Vesku tähän laittaa mustaa valkoisella mistä ihmeestä nämä väitteesi tempaisit?
PoistaVesku meinaakko, että perust on islamin kannattaja tuolla kyseisellä kommentilla? Herää päiväunilta ja päästä kissa ulos!
PoistaJuu aion itekki äänestää persuja että naisia raiskattaisiin enemmän. Oletko soosseissa vesku tän kommentin pistäny vai oletko muuten vaan jälkeenjäänyt?
PoistaTiesitkö, että tolkun ihminen on synonyymi sanalle fasisti?
VastaaPoistaKirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
PoistaÄänestäjänä olen kokenut samankaltaisen siirtymän; noin 15-vuotiaana olin vihreiden kannattaja, 18-vuotiaaksi tultuani olin SDP:n äänestäjä vaikka Vihreä Lanka kolahteli vielä postiluukusta, tunsin itseni maailman kansalaiseksi ja yhteiskunnan hyväksi toimijaksi. Sittemmin olen kasvanut aikuiseksi, kokenut paljon ja viisastunut. Nyt äänestän Perussuomalaisia.
VastaaPoistaHienoa kuulla tämä Anniorvokki.��
VastaaPoistaTervetuloa joukkoon mikä ei puolusta isänmaataan ja kulttuuriaan rasismin tai fobioiden vuoksi, vaan siksi että meillä on ollut hyvä maa elää ja kasvaa, puolustamisen arvoinen. Minä olen jo hyljeksityn setämiehen iässä mutta minä olen omin silmin nähnyt Suomen ennen eu:ta ja tätä nykyisen kulttuurimarxilaisuuden nousua.
Se oli hyvä Suomi, vaik ei täydellinen.
Alamäki on jo pitkällä ja jyrkkenee.
Se mietityttää millainen monikulttuuri-ja velkahelvetti jää lapsilleni ja myös sinun ikäluokallesi.
Tervetuloa terveen ajattelun maailmaan mutta haluan varoittaa yhdestä asiasta.
Nyt sinulla on vastassasi se oikeasti väkivaltainen, totalitarismista haaveileva ilmianto- ja kiusaamiskulttuuri. Se kohdistuu nyt myös sinuun.
Muista kuitenkin se, että olet kaikkea muuta kuin yksin. Meitä on koko ajan enemmän ja enemmän sitä mukaa kuin ihmisten silmät aukenevat valtamedian ja ylen propagandasta huolimatta, mutta matkaa on vielä.
Mennään yhdessä, onnea ja menestystä matkaan.
On kiva lukea tällaisia kommentteja. Hyvä kirjoitus, rohkea, asiallinen, totuudenmukainen.
VastaaPoistaSe on Anni hyvä, että olet uskaltanut avata silmäsi ja tunnustaa tämän maan poliittisen tolan. Tervetuloa iloiseen joukkoomme! Tulet kuulemaan paljon halveksivia ja ala-arvoisia tulkintoja tälle päätöksellesi, mutta älä anna painostuksen vaikuttaa omiin mielipiteisiisi. Itse en voi ummistaa silmiäni totuudelta, vaikka se näky ei silmiä hivelekään punavihreän unelmahötön jälkeen. Tämä on kuin satu keisarin uusista vaatteista, jossa perussuomalaiset ovat ainoita, jotka uskaltavat huutaa, että eihän keisarilla ole vaatteita laisinkaan...
VastaaPoistaTervetuloa! Oma tarinani: https://www.ossitiihonen.com/2019/02/07/ilmastovaaristelyn-vastustaminen-teki-minusta-perussuomalaisten-ehdokkaan/
VastaaPoistajoo ihan hyviä sanontoja mutta miten net käytänössä toimii kun lehmä kauppojen teko ei ole kiellettyä eikä lobbaus, ja tää velihyvä yhteisön korruptio vaan jylää
VastaaPoistaHieno kirjoitus, kannatan täysin.
VastaaPoistaKiitos. Todella hyvä ja täynnä asiaa.
VastaaPoistaHieno kirjoitus ja henkinen kasvu on pitkälti sama kuin monella muulla! Nuorena on trendikästä olla ituhippi ja äänestää vihreitä kun koulussa kaikki sitä tunkee kurkusta alas. Viimeistään kun siirtyy työelämään ja alkaa perustaa perhettä alkaa elämän realiteetit valjeta ja vihreiden maailmanhalaaminen on siitä todella kaukana. Saatoin itsekkin 18-vuotiaana äänestää Vihreitä kun en politiikasta mitään tajunnut, mutta sen jälkeen ollut uskollinen PS äänestäjä.
VastaaPoistaAnniorvokki,
VastaaPoistaTervetuloa seuraan, olin taistolainen 1969-76 ja demari vielä 2002, jolloin lopullisesti erkaannuin siksi, että heillä on niin raju rikollistausta monessa asiassa.
OLen kutsunut itseäni vasemmistopersuksi. Nimi on hankala, sillä vasemmisto on niin perusteellisesti pettänyt kaiken, mikä oli vasemmistoa vielä 20 vuotta sitten eli suomalaistenkin edun, rehellisen työnteon, sananvapauden ja kansantalouden lainalaisuudet.
Erinomaista. Kerrassaan hieno kirjoitus. Hyvin jäsnnetty. Hyvin perusteltu. Tervetuloa PS:n.
VastaaPoistaHienoa tekstiä, vihdoinkin järjellisyyttä siinä "vesimeloonikerhossa" ;)
VastaaPoistaEhkä Suomella on sittenkin toivoa.
Hyvä teksti Anni.
VastaaPoistaEilen olin puhelimessa ex-vaimoni kanssa ja hän ilmoitti äänestävänsä jatkossa persuja. En olisi ikinä uskonut sanoi vain että nykymeno ei voi enää jatkua ja että persut on ainoa, jotka eivät hyväksy nykyistä hölmöilyä.
Äänestäisin. Todella fiksua puhetta.
VastaaPoistaKiitos, hyvin kirjoitettu. Lujaa mieltä toivottelen. Tulet tod näk saamaan osasi törkypuheista, leimaa otsaan ja muuta pientä tiettyjen tahojen tai ajattelumaailman omaavien ihmisten suunnalta. Minun aamuni alkoi hyvin luettuani julkaisusi. Tervetuloa mukaan vaikuttamaan, Suomen parhaaksi.
VastaaPoistaPS ja KD on paljon yhteistä arvopohjaa.
VastaaPoistaOlipas hyvä kirjoitus. Nykyisin tuntuu, että jokseenkin kaikilta puolueilta puuttuu totaalisesti suhteellisuudentaju, oli kyse sitten maahanmuutosta, ilmastosta tai vaikka tasa-arvosta, niin muilta tuntuu tuo suhteellisuudentaju olevan täysin hukassa, ja ainakin vaalilupausten perusteella saa monesti sellaisen käsityksen, että täällä, kuitenkin melko pienessä suomessa, pystyttäisiin korjaamaan kaikki maailman ongelmat.
VastaaPoistaSen verran korjaisin, että Suomi menetti itsenäisyyden vuonna -95 ja nyt pitäisi toimia niin, että se saataisi takaisin.
VastaaPoistaSuomi ei ole koskaan ollut itsenäinen, Venäjän aikana tuotettu Suomen markka oli sekin ulkomaisissa käsissä. Se olikin 90-luvun laman pääväline, Eli ulkomaisen tahon johtama valuutta.
PoistaJa Annikille, persut tietää tämän, ainakin Jussi Halla-aho, mutta persut eivät saa puhua totuutta vaan toimivat systeemin "varaventtiilinä" keräten tyytymättömät äänet, mutta eivät saa tehdää Suomen eteen mitään.
PoistaHyvä kirjoitus, näiden samojen syiden vuoksi minäkin liityin Perus-Suomalaisiin ja olen Lahdessa kunnallisvaaliehdokkaana
VastaaPoistaHienosti kirjoitettu! Itse käännyin demareista muutama vuosi sitten samoista syistä��
VastaaPoistaHienosti kirjoitettu! Itse käännyin demareista muutama vuosi sitten samoista syistä👍
VastaaPoistaHieno kirjoitus nuorelta ihmiseltä täyttä reallismia. Sinussa on Suomen tulevaisuus, koska ymmärrät myös vastapuolen sanomiset. Vapaus on tärkein ja ennen kaikkea sanavapaus silloin demokratia toimii parhaiten.
VastaaPoistaHieno juttu! Tervetuloa perussuomalaisiin, täällä on nykyään paljon muitakin klassisia liberaaleja ja entisiä vihreitä. 🙂
VastaaPoistaTeretulemast kerhoon :) Soinin aikana en PS voinut äänestää, koska miusta se äijärähjä oli ja on niin ketku. Silloin pääsääntöisesti äänestin Virheitä, koska VNiinistön hallituksen ulosmarssiin asti olin sitä mieltä että luonnonsuojelu oli se miksi vihreillä oli paikkansa. Nyt tosin kun Jussi & kumppanit ovat ruorissa, on selkeä ohjelma mikä on Suomen hyvinvoinnin parantaminen (omasta mielestä) ja vaikka en ole niinkään aktiivi politiikan suhteen, niin olen jo tovin harkinnut että pitäisikö kysyä sopisiko liittyä.
VastaaPoistaTervetuloa joukkoon tummaan.
VastaaPoistaTääl eräs toinenni ex -vihreä, nyköjään PerusS - nainen.
VastaaPoistaOnneksi olkoon silmien avautumisesta valepakolaisasioissa ja EU
VastaaPoistatyranniassa.
Virheillä luonnonsuojelijoilla on myös virheargumentteja.
- Lehmät "holistic management" -kasvatuksella eivät piere metaania ilmakehään, vaan sitovat tehokkaasti hiiltä maaperään.
- CO2 ei ole myrkky
- Suoturpeet kasvavat 1 mm vuodessa ja näin ollen eivät ole fossiilisia polttoainita.
Tervetuloa Perussuomalaisiin! Yllätyt varmasti, että et ole ainut, joka on saman siirtymän tehnyt. Erityisesti maaseudun "vihreät" ovat huomanneet, että Perussuomalaiset ajattelevat rationaalisesti esimerkiksi ilmastoasioista päätöksenteossaan.
VastaaPoistaHalla-aho on ilmoittanut, että persut uskoo ilmastobluffiin, joten samoilla linjoilla ovat.
PoistaOlemalla mukana markkinataloudessa, ja EU:ssa, persut tuhoaa ekologiamme yhtä tehokkaasti kuin muutkin puolueet.
Aivan mahtava ulostulo. Kaikesta näkee, että Suomi isiemmemaa on sulle arvo ylitse muiden.
VastaaPoistaJo viimesodissa yritettiin liittää Suomea liittovaltioon, eli Neuvostoliittoon. Silloin iso osa kommunisteista ja lähes kaikki demareista asettui vastustamaan Suomen liittymista liittovaltioon ja vieläpä aseellisesti.
Nyt valloitus yritetään tehdä poliittisesti sisältäpäin ja ainoa puolue, joka vastustaa sitä, on perussuomalaiset.
Arvostan hyvin korkealle ulostuloasi ja toivon että osallistut kuntavaaleihin PS:n listalta.
Täälläkin eräs, joka typeryyksissään kannatti aiemmin vihreitä (ympäristöasioiden vuoksi) ja vasemmistoliittoa (köyhien puolue). Nykymeno on avannut silmäni apposen auki ja liityin Perussuomalaisiin!
VastaaPoistaKirjoitat että mielipide pitää saada kertoa, vaikka se loukkaisi jonkun tunteita. Ja heti seuraavassa lauseessa vaadit, ettei rasisteja saa sanoa rasisteiksi. Tyypillistä persujen kaksinaamaisuutta.
VastaaPoistaAi niin, olen näköjään onnistunut loukkaamaan sinun tunteitasi, koska olet blokannut minut twitterissä.
VastaaPoistaHyvä kirjoitus. Tervetuloa
VastaaPoistaHei,
VastaaPoistaSinulla oli mielenkiintoisia twiittejä Twitterissä, mutta tili on ilmeisesti tällä hetkellä poistettu.
Kiusasiko vihervasemmisto Sinut siellä henkihieveriin päätöksesi vuoksi?
Todella harmi, jos he näin pääsevät tavoitteisiinsa ja hiljentävät uuden, mielenkiintoisen äänen.
Toivottavasti vielä kirjoitat jossain vaiheessa, kun jaksat. Voimia Sinulle!
Täysin sama kehityskaari kuin sinulla ollut. Olen mies kuitenkin.
VastaaPoistaTervetuloa vaan perussuomalaiseksi. Vähemmän idealismia kuin vihreissä, mutta enemmän rösöä (-; Mulla jäsenkirja ollut jo n. 10 vuotta.
VastaaPoistaEi nyt ole tosiaan ihan yleistä, että vihreistä siirrytään perussuomalaisiin, mutta et sentään ole ensimmäinen. Itsekin tiedän muutaman.
Joskus tituleerasin meitä PPP-puolueeksi, PopulistisPragmaattinen Protestipuolue. On tuosta ainakin tuo pragmaattisuus säilynyt, yltiöidealismin vastakohtana.
Anni olet ihana ja fiksu.
VastaaPoistaTerveisiä Nokialta.